Γαλλή-Τσινοπούλου Ασημίνα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας
Δ΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γαλλή-Τσινοπούλου Ασημίνα-Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
-Αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου Γερμανίας (Ludwig Maximilian University of Munich).
-Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής μετά από εκπαίδευση στις Παιδιατρικές Κλινικές Ludwig Maximilians University Munich Germany και Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.


-Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα και στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Ludwig Maximilians University Munich, Germany.
-Εξειδικεύτηκε στη Διαβητολογία στο Διαβητολογικό Κέντρο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ., Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
-Παρακολούθησε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ.
-Εκλέχθηκε μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως Λέκτορας Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και μετά από διαδοχικές εξελίξεις υπηρετεί σήμερα ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο.
-Επισκέπτης καθηγητής, στα πλαίσια της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής του University zu Köln, Germany.
-Επισκέπτης καθηγητής, στα πλαίσια της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου της Λειψίας, στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής του University Leipzig, Germany.
-Εκπαιδεύτηκε σχετικά με την Υγεία και την Φροντίδα των Εφήβων (European Training Session in Adolescent Care and Health) στο Πανεπιστήμιο Λωζάνης Ελβετίας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ).
-Συντονίζει το επιλεγόμενο μεταπτυχιακό μάθημα ΕΦΗΒΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.
-Διδάσκει το αντικείμενο της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Α.Τ.Ε.Ι.Θ
-Έχει πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει πολλά κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με την ενδοκρινολογία, τη διαβητολογία των παιδιών και εφήβων καθώς και σχετικά με την εφηβική ιατρική.
-Έχει λάβει βραβεία για ερευνητικές εργασίες και για το επιστημονικό έργο μεταξύ των οποίων και Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
-Είναι μέλος σε συμβούλια επιστημονικών εταιρειών καθώς και επιτροπών για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση συμμετέχοντας ως εκπρόσωπος του μαθήματος της Παιδιατρικής στην Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Σπουδών (ΜΟΔΙΠ) του Α.Π.Θ.

Χορηγοί

Λίγα Λόγια...

Η Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής, ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες Παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες της χώρας...

Διαβάστε Περισσότερα

 

Χρήσιμα Links

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ι)

Ταχυδρομική Θυρίδα 14283 στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Κ.Κ. Αθήνας 15