Παπαδάκου Β. Σταυρούλα

Παπαδάκου Β. ΣταυρούλαΣταυρούλα Β. Παπαδάκου


Διδάκτωρ Παιδιατρικής
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής Αντιπρόεδρος Μονάδας για το Παιδί - Διαγνωστικής και Θεραπευτικής «Σπύρος Δοξιάδης»

Η παιδίατρος Σταυρούλα Παπαδάκου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αγ. Σοφία» (Διευθυντής: Καθηγητής Σπύρος Δοξιάδης).

 

Μετεκπαιδεύσεις:

 1. Εκπαιδευόμενη της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας για τα χρόνια 1978-1979 (Ψυχοδυναμικός Παιδίατρος).
 2. Έτυχε θέσης ως Postdoctoral Fellow στη Ιατρική Γενετική για 2 χρόνια στο Mount Sinal School of Medicine της Νέας Υόρκης. (Για οικονομικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η μετάβασή μου).
 3. Εκπαιδευομένη ως «Διευθύντρια Ομάδας (Leader)» για 7 χρόνια στο πρόγραμμα « Ευαισθητοποίηση στη Δυναμική της Τεχνικής της Ομάδας» διοργάνωση του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Αθηνών.
 4. Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο. Αρχές και μέθοδοι επιδημιολογικής και βιοστατιστικής έρευνας. Διοργάνωση; Έδρα επιδημιολογίας και βιοστατιστικής έρευνας. Υγειονομική Σχολή Αθηνών (3μηνο).
 5. Προγραμματισμός και Ανάλυση Πληροφορικής (computer sciense). Σχολές Δοξιάδη (1986) Τμήμα Ετήσιο.

 

Ερευνητικό έργο:

Έμμισθος γιατρός ερευνητής στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, συμμετέχοντας ως κύρια ερευνήτρια και συνερευνήτρια σε 4 ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με αντικείμενο την Παθολογία της Μεσογειακής Αναιμίας. Εξειδικευμένη Παιδίατρος (Αιματολογία) στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία». Παιδίατρος- Κλινικός Γενετιστής στην Διεύθυνση Γενετικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (10 έτη). Μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. (Αφορούσε κρίση ερευνητικών πρωτοκόλλων πάνω σε θέματα ερευνητικής δεοντολογίας). Κύρια Επιστημονική Συντονίστρια στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης European Telemedinet του 1996 Leonardo Da Vinci pilot programme. Από την 14/11/85 μέχρι 31 \12\13 Συντονίστριας Διευθύντριας του Παιδιατρικού Τμήματος στο Π. Γ. Ν. Ασκληπιείο Βούλας.

 

Συγγραφικό έργο - Επιστημονικές δημοσιεύσεις Ελληνικές και Ξενόγλωσσες,
Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και άρθρα σε βιβλία:
Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει υπάρξει μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων - ελληνικών και διεθνών - στο χώρο της Παιδιατρικής (Κοινωνική Παιδιατρική, Αναπτυξιακή Παιδιατρική, Λοιμώξεις) και Εφηβικής Ιατρικής-Γενετικής-Τηλεϊατρικής καθώς και ομιλητής και συντονιστής σε στρογγυλές τράπεζες ή συνεδρίες. Έχει δε συμμετάσχει ως σύνεδρος σε πάρα πολλά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή με τις αντίστοιχες θεματικές ανακοινώνεις και έχει βραβευθεί, διακριθεί 15 φορές.
Επιστημονικές Ανακοινώσεις- Παρουσιάσεις- Διαλέξεις- Δημοσιεύσεις Περιλήψεων στο σύνολό τους αριθμούν τις 147.
Το φάσμα της συγγραφικής της δουλειάς και μέχρι σήμερα περιλαμβάνει 51 άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, 226 ανακοινώσεις και Παρουσιάσεις- Διαλέξεις συμμετοχές σε αντίστοιχα συνέδρια.
Στο σύνολο των δημοσιεύσεών υπάρχουν 157 αναφορές στο citetion index μέχρι σήμερα.

 

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες:

 1. Τακτικό μέλος στην Παιδιατρική Εταιρεία
 2. Τακτικό μέλος στην Αιματολογική Εταιρεία.
 3. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας, στην οποία για δύο συνεχόμενα Διοικητικά Συμβούλια υπήρξα την πρώτη φορά μέλος Δ.Σ. και την δεύτερη Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 4. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας.
 5. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.
 6. Τακτικό μέλος της European Society of Human Genetics.
 7. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιολογικής Εταιρείας.
 8. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας.
 9. Tακτικό μέλος της European Sociology.
 10. Τακτικό μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Ηθικής.
 11. Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Ερευνών για το Παιδί -.Σπύρος Δοξιάδης
 12. Ιδρυτικό μέλος του ΗOME- START.
 13. Τακτικό μέλος της European Society of Social Pediatrics E.S.S.O.P.
 14. Ιδρυτικό μέλος της International Society of Social Pediatrics I.S.S.O.P

 

Χορηγοί

Λίγα Λόγια...

Η Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής, ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες Παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες της χώρας...

Διαβάστε Περισσότερα

 

Χρήσιμα Links

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ι)

Ταχυδρομική Θυρίδα 14283 στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Κ.Κ. Αθήνας 15