Θέμα: Συμμετοχή της Ε.Ν.Ε. στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής: «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών με έγκριτους επιστημονικούς φορείς, συμμετέχει στο πρόγραμμα: «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ε.Ν.Ε. στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Ε.Ν.Ε. κ. Τζαννή Πολυκανδριώτη με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής κ. Άρτεμις Τσίτσικα, με σκοπό τη διεύρυνση της διαχρονικής επιστημονικής συνεργασίας των δύο φορέων. Μέσα από το γόνιμο διάλογο, αποτυπώθηκε και αξιολογήθηκε ενδελεχώς η υφιστάμενη κατάσταση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας, σχετικά με τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών, των εφήβων και των γονέων και αναπτύχθηκαν παράλληλα καινοτόμες προτάσεις για την ενδυνάμωση και την περαιτέρω εξέλιξη της εξειδικευμένης εκπαίδευσης των Νοσηλευτών και των επαγγελματιών υγείας σε διεπιστημονικό επίπεδο.
