Βασιλική Δημητρακοπούλου

FOTO CV


Δημητρακοπούλου Α. Βασιλική

Ψυχολόγος,

Επιστημονική Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β' Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου  Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

 

 

 

 

Η ψυχολόγος Βασιλική Δημητρακοπούλου είναι πτυχιούχος  του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β' Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και Eκπαιδεύτρια προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης Ε-learning του ΚΕΚ Εθνικoύ και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Σύμβουλος - Ψυχολόγος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στον Πανελλήνιο Κοινωνικό Φορέα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, Υπεύθυνη προγραμμάτων υπηρεσίας Ημιαυτόνομης  Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και στο Ι.Π.Α.Π. «Θεοτόκος».

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συγγράμματα εκ των οποίων έχει τιμηθεί με τρία επιστημονικά βραβεία και διακρίσεις για ερευνητικές εργασίες. Έχει υπάρξει προσκεκλημένη ομιλήτρια από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας σε πολυάριθμα σχολεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους για διάφορα θέματα πρόληψης και εφηβικής υγείας και ομιλήτρια σε διάφορα ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Η δραστηριότητά της στον τομέα της έρευνας εστιάζει στην ψυχική υγεία των εφήβων και στην πρόληψη, τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, τις συμπεριφορές εξάρτησης στο διαδίκτυο και τη σεξουαλικότητα των αναπήρων. Έχει συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Έρευνα EUNEΤ ADB www.eunetadb.eu, η οποία διεξήχθη σε επτά Ευρωπαϊκές χώρες και αφορά τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Αποτελεί ιδρυτικό και διοικητικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής www.youthmed.gr  και μέλος της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ελληνικής Παρέμβασης Ομπρέλα www.obrela.gr. Είναι Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2000.