Ανομήτρη Χρυσάνθη

Χρυσάνθη ΑνομήτρηΠαιδοψυχίατρος

Παιδοψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του 2ου Πανεπιστημίου Νεάπολης Ιταλίας. Ασκεί την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής από το 2014, μετά από ειδίκευση στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την οποία και διατηρεί συνεργασία.
Εργάζεται ως ιδιώτης παιδοψυχίατρος και είναι επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π&Α Κυριακού». Η επιστημονική της δραστηριότητα είναι κλινική, διδακτική και ερευνητική. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κλινική Παιδοψυχιατρική με ανάλογο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν σε θέματα Παιδοψυχιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και άλλες παρουσιάσεις σε πολλά Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Επιπρόσθετα έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών συγγραμμάτων σχετικών με θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.